Tvé osobní zkušenosti jsou dokonalým příkladem toho, jak se většina pojišťoven chová. Proto je důležité vybrat si právě takovou, u které je něco podobného "méně pravděpodobné". Ale je fakt, že ať už si vybereš jakoukoliv, nikdy nemáš 100%ní jistotu. Ale divím se, že si vůbec něco pojišťuješ, když předpokládáš, že stejně nic nedostaneš a když ano, pak je to jak výhra v loterii.
Nevím, jak sis vyložil tu 1/3 podvodů. To je jen ukázka toho, že nejen pojišťovnám jde o vytřískání prachů, ale občas i "slušným občanům". Pochopitelně by to nemělo mít vliv na to, zda ti škodu uhradí či nikoliv, ale nesmíš se divit, že likvidátor kolem toho dělá tolik caviků a že se všem šťourá.
Já mám také osobní zkušenosti dobré i špatné. Př. pojištění do zahraničí, rozbil se nám při přepravě cestovní kufr. Pouze na základě potvrzení z letiště a jedné fotografie, jsme během 14ti dnů dostali 90% pořizovací ceny nového kufru. Špatný příklad je takový, že jsem chtěl zrušit povinné ručení u dvou aut pojištěných u dvou pojišťoven. To se musí dělat vždy minimálně 6 týdnů před ročním výročím platnosti. V obou případech mi bylo sděleno datum, do kdy mám přijít, v obou případech jsem přišel ještě o týden dříve a v obou případech bylo i přesto pozdě. Schválně mi nadiktovali špatné datum.
Ale mám i zkušenosti vyplývající z mé práce. A těch je stovky! A na základě těch můžu porovnávat a také porovnávám. A zkušenosti z práce finančního poradce říkají, že když se něco stane, tak ty důvěryhodné pojišťovny ve většině případů hradí bez problémů.