Skrýt reklamu

Výpověď smlouvy a sjednání nové

Vše ohledně financí. Půjčky, úvěry, nabídky, poptávky a další.

Výpověď smlouvy a sjednání nové

Příspěvekod jerryeng » ned 27. lis 2011 12:50:37

Dobrý den,mám uzavřeno pojištění domu a domácnosti u Kooperativy na dobu neurčitou, pojistné platím jednou ročně a mám zaplaceno do 8/2012.O pojištění u Kooperativy však už nemám zájem (uzavřeno nové a jinde) ,proto jsem chtěla smlouvu ukončit k 31.10.2011, pojišťovna mi ale oznámila, že můj návrh neakceptuje a pojistná smlouva dále trvá.Na uzavření nového pojištění u jiné pojišťovny jsem přistoupila (19.10.2011) proto, že mi tam bylo řečeno, že Kooperativa MUSÍ vyhovět mé žádosti a přeplatek na pojistném mi vrátí.Jelito jsem tomu věřila...Teď nevím, jak ze situace ven.Může mě Kooperativa nutit k tomu, abych měla nadále pojištění, o které již nemám zájem a nezbývá mi tedy nic jiného než podat 6t před koncem pojistné doby novou výpověď a být 2x pojištěná?Nebo můžu alespoň vypovědět novou smlouvu?Moc děkuji za odpověď

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

jerryeng

Re: Výpověď smlouvy a sjednání nové

Příspěvekod jerryeng » ned 27. lis 2011 12:50:46

Dobrý den, pojišťovna samozřejmě vyhoví Vaší žádosti a ukončí smlouvu, ale až před koncem pojistného období (předpokládám 8/2012). Výpověď je nutno pojišťovně doručit minimálně 6 týdnů před koncem pojistného období. Jakoukoliv pojistnou smlouvu nicméně můžete do 2 měsíců od uzavření vypovědět a pojišťovna Vám vrátí adekvátní část pojistného. Kooperativa samozřejmě Vaši výpověď přijmout mohla a smlouva by zanikla dohodou. Pokud ale dohoda neproběhla, doporučuji vypovědět novou smlouvu a sjednat si ji až v okamžiku, jakmile bude možné jednostranně ukončit smlouvu u Kooperativy.
jerryeng

Zpět na Finance