Skrýt reklamu

Občas nejde obraz u TV

Trápí Vás cokoliv ohledně elektroniky? Máte problém, nevíte si rady s nastavením, pak jste zde správně.

Občas nejde obraz u TV

Příspěvekod rikamrikam » ned 30. říj 2011 18:55:24

Hezký den všem,
mám lcd tv Philips 32PFL3605H a stává se mi dost často, že při zapnutí TV po delší době naskočí jen zvuk a obraz ne, po několikerém vypnutí/zapnutí nakonec naskočí a vše funguje jak má. Poslední dobou ale takhle zapínám třeba klidně hodinu.
Nesetkal se někdo s podobným problémem a případným řešením situace? Přijde mi to jako špatný kontakt někde u lampy nebo u zdroje.
Bohužel TV reklamovat asi nemůžu, sice byla nová a mám ji sotva rok, ale vyhrál jsem ji v soutěži a záruční list ani jiné doklady nemám. Nebo se pletu?

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

rikamrikam

Re: Občas nejde obraz u TV

Příspěvekod rikamrikam » ned 30. říj 2011 18:55:42

Kdyby vám k tomu ti sponzoři dali potvrzený záruční list, záruční servis by neřešil, kdo to koupil a opravoval by. Jenže sponzoři asi nakupovali podle obchodního zákoníku a tam pak dvouletá záruka není. Ale servis by vám měl říct odhad ceny opravy ještě před podepsáním zakázkového listu. Autorizovaný záruční servis Philipse má na svědomí PHservis , možná by vám odhad ceny po popsání závady dokázali říct i po telefonu nebo mailem. Co se možné závady týče, souhlasím s bmbx a s decadicsem - před časem jsem měl podobný problém s TV Grundig a s opravenou TV jsem dostal i vadné díly - kondenzátor a nějaké integrované kurvítko s logem Philips. Opravna si tehdy řekla o cca 1000,-Kč...
rikamrikam

Re: Občas nejde obraz u TV

Příspěvekod rikamrikam » ned 30. říj 2011 18:55:57

Studený spoj - závady zdroj
Pokud se povede nahodit, přestože to někdy trvá dlouho a mnohokrát se musí zapnout, tak to vidím na studený spoj. Hledá se špatně, ale zase je to úplná prkotina. Pokud je to opravdu jen podsvit (obraz je při silném vnějším osvětlení trochu patrný) tak to chce prověřit obvody invertoru, nejjístější je prohlédnout lupou a podezřelá, nebo rovnou podezřelá místa preventivně proletovat.
rikamrikam

Zpět na Elektronika