Skrýt reklamu

Přechod barev v rohu

Zajímavé informace z oblasti bydlení i Vaší zahrady. Jaký koupit nábytek nebo sekačku?

Přechod barev v rohu

Příspěvekod rikamrikam » ned 25. zář 2011 21:34:03

Zdravím, chtěl bych se zeptat těch co si sami malovali - jak jste dělali přechody barev v rozích ? Mám na mysli když je třeba strop bílý a stěna barevná, nebo se v rohu stýkají dvě různě barevné stěny. Někdo říká použít pásku, někdo pravítko, jiný zase že to chce jen klidnou ruku. Co se vám osvědčilo a s jakým výsledkem ?

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

rikamrikam

Re: Přechod barev v rohu

Příspěvekod rikamrikam » ned 25. zář 2011 21:34:09

My jsme malovali tak, že jsme barevné stěny "snížili" od stropu, v každé místnosti jinak, u holek v pokojíčcích je to 10cm od stropu shora, v obýváku máme 20. Malovali jsme tak i v rozích 2 stěn, vytvářeli jsme vlastně jen takové obdélníky či čtverce, jak to kde vyšlo. Vypadá to parádně, chtěli jsem se vyhnout nerovnostem v rozích, přece jen ty přechody jsou "dokulata" a štětcem se tam rovina nemá šanci udržet. Takhle jsme si nakreslili linku světlou pastelkou v barvě budoucí výmalby, pak opatrně štětcem udělali rámeček a uvnitř už klasika válečkem. Zatím se to každému líbilo, není to klasicky celé barevné od rohu po roh
rikamrikam

Re: Přechod barev v rohu

Příspěvekod rikamrikam » ned 25. zář 2011 21:34:16

Také jsem přechody barev v rozích řešil mezerou. Od stropu i v rozích jsou odstupy barevných stěn shodně cca 5cm. Použil jsem obyčejnou krycí pásku. Při samotné výmalbě jsem si jen dával pozor, abych s válečkem "nejel proti pásce" a nezatlačoval tak zbytečně barvu pod pásku. Sem tam se stejně trocha barvy pod pásku dostane, ale není to nic tragického. Když je to hodně viditelné, stačí štěteček s bílou barvou a pevná ruka.
rikamrikam

Zpět na Bydlení, domácnost a zahrada