Skrýt reklamu

kotelní čerpadno

Zajímavé informace z oblasti bydlení i Vaší zahrady. Jaký koupit nábytek nebo sekačku?

kotelní čerpadno

Příspěvekod rikamrikam » ned 25. zář 2011 21:30:11

taky jsem se lekl jak jsem to dokreslil že toho je jaksi moc, ale už při stavbě jsem se snažil vše dělat co nejednodušší a to i včetně regulace.

ad1: to souhlasím, chtěl jsem koupit 140l, ale topenář mi tvrdil že 100l je až dost a u kamoše dělali topenáři něco podobného jen místo podlahovky radiátory, vše funguje a taky 100 l, tak jsem se nechal ukecat.

ad2: To schéma mám nakreslené trochu zkresleně, od krbu vedou dvě
trubky k bojleru a dvě trubky k aku. Projektant mi sice taky navrhoval ještě jedno čerpadlo k bojleru, které by se termostatem vypínalo, když se bojler natopí a zároveň by se neseplo a nevybíjelo bojler do zpátečky když ještě není v trubkách horká voda, ale tak nějak si myslím že je zbytečné. Ale nejste první kdo mě na to upozorňuje, takže uvidím při zkušebním zátopu jak se to bude chovat a kdyžtak ho tam ještě dám. Místo jsem na něj pro jistotu nechal

Už to sériové zapojení chápu jak to myslíte. Když bych nahřál celou aku, tak by byla zpátečka v podstatě vyšší než těch 55°C a i když bych netopil, tak by čerpadlo jelo, dokud by teplota vody ve zpátečce neklesla pod zavírací teplotu třícesťáku a nevychladil by se okruh krbu. Chápu to správně?
Takže to zapojím jak radíte do série

Namaloval jsem to zákresu jak jsou trubky a kde je rozdělovač a krb.
opravdu díky za pomoc, ve čtvrtek to dojde topenář s elektrikářem dodělat, tak ať jim mohu říct definitivní zapojení čerpadel a když tak udělat nutné změny v soustavě aby vše chodilo jak má

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

rikamrikam

Re: kotelní čerpadno

Příspěvekod rikamrikam » ned 25. zář 2011 21:30:21

OK, ale stihnu to sem dát nejdřív večera. No zrovna dneska mám na domku topenáře a elektrikáře tak se jich taky poptám, ale moc si od toho neslibuju
Každopádně moc díky za ochotu poradit
rikamrikam

Zpět na Bydlení, domácnost a zahrada