Skrýt reklamu

Státní maturita

Vše co se školy týká, přednášky, učivo a nebo tipy, kam jít studovat..

Státní maturita

Příspěvekod jerryeng » ned 11. pro 2011 19:19:40

Docela se divím, že to tu ještě není. Ale k věci - Jste pro státní maturitu, která má vyjít v platnost v roce 2008?
Já jsem rozhodně proti. Jsem v sextě a skoro dva roky jsme připravováni na školní maturitu, která se od státí hodně liší. Bylo by to pro nás nefér. Až se trochu poupraví zadání státních maturit (jsou tam nyní nesmyslné otázky typu Kdo byla manželka Bohumila Hrabala?), nechť platí pro ročníky, které nastoupí v září 2008 do prváků. Budou pro ně upravé osnovy v rámci přípravy na státní maturitu.

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

jerryeng

Re: Státní maturita

Příspěvekod jerryeng » ned 11. pro 2011 19:19:52

No rozdíly jsou hlavně v tom, že máš jinak předměty, třeba doteď jsme mohli maturovat třeba z chemie, nyní už to možné nebude, takový předmět se jmenuje přírodovědný základ, a je v tom i biologie a zeměpis. A problémy jsou v tom, že učitelé nevědí, jak mají udělat semináře tak, aby nás toho co nejvíce naučili.

Ale stejně jsem PRO státní maturity, myslím si, že naše škola na to připravená je. Už dva roky zpátky jsme měli pilotáže testů, takže jsme alespoň přibližně věděli, jak na tom jsme a jaké otázky tam budou.

Možná je to tím, že u nás (jsem na osmiletém gymnáziu) není tolik speciálních předmětů, jako např. na průmce. My můžeme maturovat prakticky ze všeho, ale těžko se dají do státní maturity předměty jako "správa a provoz strojů".
jerryeng

Příspěvekod jerryeng » ned 11. pro 2011 19:20:15

No ja uz mam maturu sice zasebou, takze demonstrovat nepujdu, nicmene ten bordel kolem maturit by mi vadil. Byli jsme tehda radi, ze jsme se tomu vyhnuli (planovano to totiz bylo uz driv).
jerryeng

Příspěvekod jerryeng » ned 11. pro 2011 19:20:32

Jsou dva tábory:
- gympláci - nelíbí se jim, že budou po matuře na stejném levlu jako učňáky (nástavby). Státní matura je pro ně lehčí, přičemž budou stále dělat jakoby tu jejich původní (podruhé) a tak si to prakticky ani neulehčí.
- učnáky - nelíbí se jim, že to bude na ně moc těžké, jsou tam vyšší nároky, než byly u staré matury.
jerryeng

Zpět na Škola