Skrýt reklamu

Pojištění v Holandsku

Vše ohledně financí. Půjčky, úvěry, nabídky, poptávky a další.

Pojištění v Holandsku

Příspěvekod jerryeng » ned 27. lis 2011 12:36:08

Mimo duchodove pojiseni v Ceske republice (OSVC) jsem byla i pojistena v ramci spolecneho partnerskeho pojiseni v Holandsku u Stichting Pensioenfonds Coopers&Lybrand od r.1997 do r.2002. Zajimalo by mne, zda mam narok na plneni i z tohoto pojisteni a v jake vysi. K 30.9.1951 jsem dovrsila 60 let a tudiz penzijni vek, ale jeste jsem o duchod nepozadala a hodlam jeste pracovat. dekuji za odpoved, Hana Musilova

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

jerryeng

Re: Pojištění v Holandsku

Příspěvekod jerryeng » ned 27. lis 2011 12:36:19

Dobrý den, aby měl občan nárok na poměrnou část důchodu z jiné členské země EU z veřejného důchodového pojištění, tak je nutné, aby zde byl důchodově pojištěn nejméně jeden rok. V případě, že občan pracoval více než jeden rok ve více zemích EU, tak může dostávat poměrný důchod např. i z pěti zemí. Období let 1997 až 2002 se Vám však zohlední do státního důchodu pouze v jedné zemi (Česku nebo Nizozemí, neznám přesný průběh Vašeho pojištění). V rámci podnikání ve více členských zemí EU se nemůže díky evropské harmonizaci v oblasti povinného pojistného (sociální a zdravotní pojištění) stát, že bude podnikatel pojištěn ve více členských zemí EU současně nebo naopak nebude pojištěn v žádné zemi. Vždy je tedy podnikatel pojištěn v jedné zemi. Výplata dobrovolného pojištění však záleží na smluvních podmínkách v uzavřené smlouvě, což je pravděpodobně Váš případ. S pozdravem
jerryeng

Zpět na Finance